שאיבת אמולסיות

מפעלי מזון, מפעלי תעשייה ותעשיות נוספות עושות שימוש תדיר בחומרים שונים המוגדרים כתחליבים – אמולסיות – ולאחר תהליך הייצור משליכים את הפסולת המזוהמת והמזהמת אל מיכלים ייעודיים שמטרתם היא לאחסן את האמולסיות עד למועד השאיבה והניקוי, וחוזר חלילה. את תהליך השאיבה, האחסנה ושינוע האמולסיות יש לעשות אך ורק על ידי קבלני ביוב המתמחים בתחום שאיבת אמולסיות.

מהי אמולסיה?

המונח אמולסיה מתייחס לחיבור של שני סוגים או יותר של נוזלים אשר אינם מתערבבים או ממסים זה את זה – לדוגמה: שמן ומים. אמולסיות מתאפשרות הודות להימצאות חומר מתחלב המאפשר לשני הנוזלים להתערבב ללא היפרדות. בין האמולסיות הנפוצות ביותר ניתן למצוא את נוזלי קירור המשמשים בתעשיית העיבוד השבבי וכמובן את הלציטין המשמש בתעשיית המזון. אלו הן רק שתי דוגמאות בולטות משתי תעשיות (תעשיית המתכות ותעשיית המזון) העושות שימוש באמולסיות. יצרנים העושים שימוש באמולסיות, חייבים לדאוג לסילוק האמולסיות באמצעות שאיבת אמולסיות.

כיצד שואבים אמולסיות?

מכיוון שאמולסיה מכילה מספר סוגי נוזלים אשר חלקם אסורים להזרמה למערכות הביוב והניקוז, הוגדרו הנחיות מדויקות ע"י המשרד להגנת הסביבה כיצד יש לאחסן ולפנות אמולסיות. ניתן להקים מפרידי שומן בשטח המפעל ולאחסן את האמולסיות עד לשאיבה ולהשלכה באמצעות ביובית. לחילופין, ניתן להקים מתקן לטיהור שפכים זמני, שגם אותו יש לתחזק באופן קבע על ידי אנשי מקצוע בעלי היתרי רעלים והסמכות לכך. דרך שלישית היא לפנות את הפסולת, באופן יומיומי, ולהעבירה למתקנים המותרים על פי החוק.

לא כל קבלן ביוב יכול לעסוק בסילוק אמולסיות

כפי שהצגנו, על מנת לטפל בשפכים התעשייתיים יש לעמוד בסטנדרטים של משרדי הממשלה השונים. היתר רעלים הוא דוגמא טובה לכך. היתר זה מעניק את הרישיון לעסוק בשפכים ואמולסיות של מפעלים מזהמים. ההיתר הוא בעל תוקף מוגדר ומצריך סיווגים ובדיקות שונות. בבואכם לבחור קבלני ביוב לטיפול בשפכים בבעלותכם, יש פרט שכדאי מאוד לברר, והוא המקצועיות והניסיון.

שירותי שאיבת אמולסיות – גרין סאן

חברת ״גרין סאן״ מתמחה בשאיבת אמולסיות ושפכים תעשייתיים מסוגים שונים. החברה מחזיקה בהיתרים ואישורים לשאיבת והובלת חומ"ס באמצעות ביוביות חומ"ס. הצוות מקצועי שלנו הוסמך לטיפול בחומ"ס. לייעוץ ופרטים ניתן ליצור איתנו קשר באתר או בטלפון.

דילוג לתוכן